Quantitative Aptitude Quiz for SSC CHSL Tier 1 – Set 08
Quantitative aptitude Quiz exclusively for SSC CHSL. Attempt now and test your strength in Reasoning section!
SSC CGL - 08
Time limit: 0
Quiz-summary
0 of 10 questions completed
Questions:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Information
Click below to start your quiz. Good Luck and comment your scores below!
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
Not categorized0%
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Answered
Review
Question 1 of 10
1. Question
Pipe A alone can fill a cistern in 20 minutes, while pipe B and pipe C together can fill the same cistern in 6 minutes. If pipe B is 50% more efficient than pipe C, then find the time taken by pipe A and B together to fill the cistern.
Correct
Incorrect
Question 2 of 10
2. Question
Find the value of 4 cos^{3}15^{o} – 3 cos15^{o}.
Correct
Incorrect
Question 3 of 10
3. Question
A shopkeeper sold an article for Rs. 1380 at a discount of 8%. Find the loss percentage earned by the shopkeeper, if the cost price of the article is Rs. 50 less than the marked price of the article.
Correct
Incorrect
Question 4 of 10
4. Question
Simplify:
(6.8^{3} + 6.4^{3})/(6.8^{2} – 6.4^{2})
Correct
Incorrect
Question 5 of 10
5. Question
Train A running at a speed of 45 km/hr crosses a platform in 19.5 secs more than the time taken by train B to cross the same platform running at a speed of 72 km/hr. If the length of both trains is same as 200 metres, then find the length of the platform.
Correct
Incorrect
Question 6 of 10
6. Question
Read the table given below and answer the question.
Note: Stock (in numbers) = Production (in numbers) – Sale (in numbers)
Firm
Production (in numbers)
Sale (in numbers)
A
418
273
B
490
340
C
477
312
D
358
196
For which firm, the stock (in number) is the second highest?
Correct
Stock (in numbers)
Firm A = 418 – 273 = 145
Firm B = 490 – 340 = 150
Firm C = 477 – 312 = 165
Firm D = 358 – 196 = 162 (second highest)
Hence, option d.
Incorrect
Stock (in numbers)
Firm A = 418 – 273 = 145
Firm B = 490 – 340 = 150
Firm C = 477 – 312 = 165
Firm D = 358 – 196 = 162 (second highest)
Hence, option d.
Question 7 of 10
7. Question
Read the table given below and answer the question.
School
Number of students
Number of boys : Number of girls
X
980
30 : 19
Y
1240
39 : 23
Z
720
5 : 4
Find the difference between the total number of boys and total number of girls in all the three schools together.
Correct
Incorrect
Question 8 of 10
8. Question
Correct
Required ratio = 27% of 600 : 18% of 600
= 27 : 18
= 3 : 2
Hence, option a.
Incorrect
Required ratio = 27% of 600 : 18% of 600
= 27 : 18
= 3 : 2
Hence, option a.
Question 9 of 10
9. Question
Correct
Incorrect
Question 10 of 10
10. Question
Read the table given below and answer the question.
Person
Annual salary in 2017 (in Rs. lacs)
% annual increase in salary
Vishal
3.6
12%
Abhishek
4.2
8%
Find the total amount that has increased in the annual salary of both Vishal and Abhishek in 2018.